Home > The Specified > The Specified Metadata Was Not Found Asp Net

The Specified Metadata Was Not Found Asp Net


To do this: Solution Explorer Right click over file .edmx Open with.. What is an asymmetric wheel and why would you use it? Event System log shows a warning with the following attributes: User: N/A, Source: W3SVC, Category: None, Event ID: 36, Description: The server failed to load application '/LM/W3SVC'. I've also "repaired" the VS installation and all it's prerequisites. http://jscience.net/the-specified/the-specified-could-not-be-found.html

Unfortunately, that made it so I couldn't even load and run web pages that had been working for months. The company I work for recently had us run some home-grown software to "lock-down" our systems--I also had some other issues come up. Is the computer cheating at Dice Poker? Did Mad-Eye Moody actually die?

Unable To Load The Specified Metadata Resource. Entity Framework

What I did to solve my problem is: Right-Click EDMX diagram -> Go to properties -> Connection -> Metadata Artifact Processing -> Then change to Copy to Output Directory and rebuild. WhatIThink, Nov 3, 2010 #6 ragiramesh Joined: Jul 19, 2012 Messages: 1 Likes Received: 0 Thanks dkfredrickson, that worked ragiramesh, Jul 19, 2012 #7 ntaborda Joined: Aug 2, 2012 Messages: Still didn't work. On code first approach0EF 6 “Unable to load the specified metadata resource” — but I'm not using edmx0Entity Framework Error unable to load the specified metadata resource0Unable to load the specified

using (DbContext ctx = new DbContext("name=MyContainer)) { } } The type MallApp lives in the same assembly as the entity model. stuck with this limit of a sum . What is plausible biology of ocean-dwelling, tool-using, intelligent creatures? Argument 'xmlreader' Is Not Valid. A Minimum Of One .ssdl Artifact Must Be Supplied. Edit: I tried again to specify the assembly in the connection string, and now get the exception Unable to resolve assembly.

share|improve this answer answered Nov 13 '13 at 16:57 leqid 626716 This was EXACTLY my problem. share|improve this answer edited Oct 1 '13 at 21:22 answered Sep 20 '13 at 10:51 Jeff Dunlop 6181516 add a comment| 1 2 next protected by user7116 Aug 10 '11 at Edit again: I just pulled the version that I deployed from source control, and that gives the same exception, so I'm sure this is nothing to do with any files I've I have two problems with this, first is that none of the config files in the solution have been touched today (by me at least, and the file history form source

share|improve this answer answered Apr 29 '14 at 10:53 Steve Newstead 5721417 add a comment| up vote 8 down vote you should specify the assembly fully qualified name and a path Metadata Artifact Processing Edmx I'd renamed the entities object, renamed the entry in the config file, but there's more ... When to use the emergency brake in a train? The name of the resource itself, "Model.csdl".

Unable To Load The Specified Metadata Resource. Mvc

Anyway, I've worked through almost everything > and I think this is the last issue. > -- > Lowell =?Utf-8?B?TWlrZUw=?=, Nov 19, 2004 #2 Advertisements =?Utf-8?B?TG93ZWxs?= Guest Good try, thanks! The solution to the problem was so simple but it took a long time to find it. Unable To Load The Specified Metadata Resource. Entity Framework That solved my problem. –Shimmy Dec 7 '10 at 3:12 4 Had the same problem, tried your solution, wanted to give +1, realised I already did it in the past. Unable To Load The Specified Metadata Resource Code First Downgrading to EF to 4.3 solved this issue for us in the short term.

Llibre Nov 16, 2005 IIS Could not load ASP.NET pages - Strange Solution =?Utf-8?B?V29vZGVuU1dvcmQ=?=, May 17, 2006, in forum: ASP .Net Replies: 2 Views: 5,492 =?Utf-8?B?V29vZGVuU1dvcmQ=?= May 17, 2006 IIS 6.0 this content I still haven't found an answer anywhere. –Avrohom Yisroel Nov 4 '14 at 9:06 ConnectionString isn't for setting assembly refrences! Because it has attracted low-quality or spam answers that had to be removed, posting an answer now requires 10 reputation on this site (the association bonus does not count). I tried changing it to specify the assembly: I get: Unable to resolve assembly 'Funscribe.Data.dll'. The Metadata Specified In The Connection String Could Not Be Loaded Entitydatasource

Where do you set the start page? // 2. It's better to upvote real answers. –Gert Arnold Jun 3 at 14:12 add a comment| Your Answer draft saved draft discarded Sign up or log in Sign up using Google Close and open VS - I don't know how this works make sure if you have placed the .EDMX file inside a Directory, make sure you include the Directories in your http://jscience.net/the-specified/the-specified-url-cannot-be-found-edf.html And what puzzles me is the web app continues to work properly!

http://support.microsoft.com/kb/922741 Tom Kaminski (former IIS MVP 2002-2010) http://mvp.support.microsoft.com/ Reply qbernard 7037 Posts MVPModerator Re: IIS 5.1 on XP pro..Specified metadata not found error Jul 03, 2007 09:50 PM|qbernard|LINK if you are Unable To Load The Specified Metadata Resource Azure How can I set up a password for the 'rm' command? But it still can not work, except re-install Windows.

Without the explicit loading, an System.Data.MetadataException will be thrown.

thanks –Ercin Dedeoğlu Oct 8 '14 at 13:27 add a comment| up vote 2 down vote I was having problems with this same error message. The error was 'The specified metadata was > > > not found.' > > > > > > I found the MSDN articles for VS 6.0 and when you are trying The error was 'The specified metadata was not found.' " What does it mean by "metadata"? Additional Information: Keyword Not Supported: 'data Source'. thanks for your efforts. –Ali.Rashidi Jun 4 at 9:53 | show 1 more comment up vote 3 down vote It seems that you have misconfigured the property MetadataArtifactProcessing.

Thanks. correcting the app.config connection string for the csdl/ssdl/msl files fixed my issue. I just don't know what else to try. –Avrohom Yisroel Nov 3 '14 at 12:52 Anyone? http://jscience.net/the-specified/pb-the-specified-module-could-not-be-found.html Unfortunately, that made it so I couldn't even load and run web pages that had been working for months.

© 2017 jscience.net