Home > Failed To > Failed To Load Module Ivtv

Failed To Load Module Ivtv

My problem is that the packaged rpms don't seem to put the modules in the correct location (but they do exist). Terms Privacy Opt Out Choices Advertise Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News. This will fully discharge power from your system. ivtv-firmware has no installation candidate If when trying to install the firmware, you encounter an error similar to: [email protected]:~$ sudo apt-get install ivtv-firmware Reading package lists... http://jscience.net/failed-to/failed-to-load-module-evdev-module-requirement-mismatch-0.html

ivtv: Switching standard to NTSC. You may have to use urpmq to query the available rpms until you find the one that matches. Now add the source you really want: # urpmi kernel-source-2.6- Again, modify the syntax to match your current kernel. It seems to only manifest itself half of the year (due to daylight savings time).

That way, mplayer can play sound to the TV, and so can MythTV when it is buffering video through the Hauppauge capture card TV-out. This is what I got from dmesg. ivtv: Failed to load module tuner saa7115: starting probe for adapter ivtv i2c driver #0 (0x10005) saa7115: detecting saa7115 client on address 0x42 saa7115: writing init values ivtv: i2c attach [client=saa7115,ok] ivtv0: Error -19 reading Hauppauge eeprom.

If during the MythTV package installation you receive errors like "bad signatures" try entering 'y' to continue, and see if the packages work anyway. unable to open firmware If you have properly installed the ivtv-firmware package, you will have the firmware in /lib/firmware $ ls /lib/firmware/v4l*fw -l -rw-r--r-- 1 root root 262144 2006-12-18 14:58 /lib/firmware/v4l-cx2341x-dec.fw Log into your router (most have a web-page on some pre-defined IP address; check your documents), and enable port forwarding for port 8050 to the IP address of your MythTV box You may also notice other errors when trying to run X from a command line: usr/X11R6/bin/iceauth: timeout in locking authority file /home/mythtv/.ICEauthority Failed to load module "usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.a FBIOPAN_DISPLAY: invalid argument This

Can't boot cleanly into TV-out[edit] If you're using a startup script (as shown elsewhere in this guide), you may find that you can't boot cleanly into your TV-out. Try installing these packages seperately (urpmi package_name) and then install MythTV again (urpmi mythtv-suite). ivtv0: Error -3 initializing firmware. Register Now!

See http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=284041 for more information. Yahoo! If this one is missing, add it: # ln -s /usr/src/linux /lib/modules/ In many cases, a make error is due to your kernel source version being wrong. If you only have one, you will see results similar to this: ivtv: Initialized WinTV PVR 250, card #0 This is a good way to identify if the card even initially

By default, mplayer will be sending audio to your computer's sound card. No volume control with Hauppauge WinTV PVR-350[edit] If you're using the TV-out on your Hauppauge 350 to run MythTV, you'll quickly discover that the volume and mute functions don't do anything. ivtv0 warning: i2c client addr: 0x40 not found for command 0x80287610! ivtv: Found an iTVC16 based chip PCI: Enabling device 0000:00:0e.0 (0014 -> 0016) ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0e.0[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17 ivtv: Unreasonably low latency timer, setting

ivtv: Possible causes: the tveeprom module was not loaded, or ivtv: the eeprom kernel module was loaded before the tveeprom module. navigate here Jump to: navigation, search MythTV Introduction | Getting Started | Installing | Extras | Troubleshooting | Conclusion Contents 1 Trouble installing MythTV RPM for Mandrake 2 Error during make of ivtv I lost my MySQL password[edit] If you have lost (i.e. If you get errors like "installation failed", it may be because you're running Mandrake version 10.1 Community.

Again make sure that the two layouts both work for their respective output sources (monitor or TV) before going to the next step. ivtv0 warning: i2c client addr: 0x40 not found for command 0x40287611! And, do You trying runing this card on original drivers from this kernel? Check This Out ivtv0: Failed to load module tuner ivtv0: unable to open firmware v4l-cx2341x-enc.fw ivtv0: did you put the firmware in the hotplug firmware directory?

MythWeb isn't accessible outside my local network[edit] If you can get to your MythWeb by using "http://localhost/mythweb/" on your MythTV machine (and perhaps even get to it by using "http://internal.ip/mythweb/" but The startx command launches a new X session (and runs the default window manager, which is KDE in this example). tuner 2-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0) ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=(tuner unset), addr=61] saa7115 2-0021: saa7115 found @ 0x42 (ivtv i2c driver #0) ivtv0:

ivtv: failed loading encoder firmware ivtv: Error loading firmware -3!

ivtv: ==================== START INIT IVTV ==================== ivtv: version 0.2.0 (rc3f) loading ivtv: Linux version: 2.6.12-12mdk 686 gcc-4.0 ivtv: In case of problems please include the debug info ivtv: between the START The message returned by the system was: Could not read network connection list /home/mythtv/.DCOPserver_localhost__0 Please check that the "dcopserver" program is running! ivtv: i2c client addr: 0x61 not found! Login | Register For Free | Help Search this list this category for: (Advanced) Mailing List Archive: MythTV: Users Failed to load module tveeprom Index | Next

I can manually load therequired modules, so they are there, however ivtv for some reason can'tload them.I have tried it on a regular kernel and with the2.6.17-gentoo-r8 kernel. This involves shutting the machine down, and REMOVING power from the machine. Then, you should run "mythtvsetup" and copy down the info you have entered under "3. this contact form By using this site, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.

Or, the make might work properly, but when trying to load modules, you'll get: ivtv FATAL: Error inserting tuner (/lib/modules/ Invalid module format So first check your kernel version: $ uname More info... But for some reason it would appear that my system is still trying to load the v 0.2.0 modules. Help Search Search section: This topic This forum ForumsMembersHelp Files Calendar Advanced MandrivaUsers.org ForumsMembers Blogs Portal Calendar Easy URPMI Chat MandrivaUsers.org > General Help > Hardware Posting Guidelines View New Content

The "-vo xv" is trying to use the xv driver, but there are many others (xv, x11, fbdev, fbdev2, etc.). ivtv0: Autodetected WinTV PVR 350 card (cx23415 based) ACPI: PCI Interrupt Link [APC1] enabled at IRQ 16 GSI 20 sharing vector 0x3A and IRQ 20 ACPI: PCI Interrupt 0000:05:06.0[A] -> Link Heres a log snippet: ivtv: ==================== START INIT IVTV ivtv: version 0.4.2 (tagged release) loading ivtv: Linux version: 2.6.14-1.1656_FC4 686 REGPARM 4KSTACKS gcc-4.0 ivtv: In case of problems please include the

© 2017 jscience.net